Logo
navigation-menu
7 Chaccoblue 1
11 september 2021

Veilingjaar 2021, wat een blast!

Enorme internationale groei ook in klanten dressuur

Een derde top veiling wederom voor GPS met 70.000 euro voor een nakomeling van Panama du Seigneur en een gemiddelde van 25.000 euro. Dit geeft aan dat Grand Prix Sales haar plafond nog niet heeft bereikt. Klanten wereldwijd weten Grand Prix Sales te vinden zowel voor de spring- als dressuurveulens. 

De eerste veiling van het jaar was direct een succes met veilingtopper Chac-Music vd Keienlegger (Chac Music vd Keienlegger) die voor 28.000 euro vertrok naar de UK en Red Knight DSV (Vivino) die voor 20.000 euro naar een professionele sportstal en hengstenstation in Nederland is gegaan. Voor het embryo van Chacco Blue uit de zus van Catch Me If You Can werd 29.000 euro betaald. 

In de tweede veiling van het jaar was Carlyne de Nyze Z (Chacco Blue) de smaakmaker met 85.000 euro. Voor haar ontstond een waar biedduel waar kopers uit Oostenrijk en Zuid Duitsland aan het langste eind trokken. Haar volle broer Cruz de Nyze vertrok voor 50.000 euro naar een internationale springruiter en Chanel van het Oosthof Z ging voor 38.000 euro naar kopers in Frankrijk. Ravel KL (Le Formidable) was het duurste dressuurveulen en blijft in Nederland voor 18.000 euro. Ruig (Bordeaux) en Rockwell VG (Total Hope) gingen beide voor 16.000 euro van de hand en blijven ook in Nederland ondanks vele biedingen uit Oostenrijk, Zweden, Verenigde Staten, Engeland en Duitsland. 

Franse kopers sloegen hun slag voor Riolita (Jameson RS2), Chess Z.G. (Chacco Bay) en Chanel van het Oosthof Z in augustus maar ook in de derde veiling voor Russian Roulette Forêt (Revolution) en het embryo uit Panama du Seigneur (70.000 euro!). De dressuur veilingtopper Rhapsody (Imposantos) gaat naar de stallen van de eigenaar van Imposantos. Amerikaanse kopers waren er voor Sterre VHS (So Perfect), Cadé Tachor Z (Chacco Blue), Tum Tum van t Reevediep Z (Tic Tac) en de volle broer/​zus van Landon. Hongaarse kopers kochten El Capone 2000 Z (Emerald), Cornetskey SR (Cornet Obolelensky) en Rock Me Balou GPH (Balou du Reventon). Zuid-Amerika en het Midden Oosten waren ook goed vertegenwoordigd met biedingen en kopers uit Brazilië, Qatar en Guatamala evenals Canada, Zwitserland, Oostenrijk en Polen.

Op 13 en 14 december organiseert Grand Prix Sales haar laatste veiling van het jaar. Fokkers kunnen hun embryo’s die geboren worden in 2022 aanmelden bij Marjolein Ras en Sannah Angenent.