Logo
navigation-menu
23 Chaccoblue 7
13 juni 2021

Tweede veilingjaar Grand Prix Sales succesvol begonnen’

Na een vliegende start in 2020 zijn de organisatoren van Grand Prix Sales zeer tevreden over het verloop van de eerste veiling in 2021. Een hoger overall veilinggemiddelde dan in 2020 en met nieuwe klanten voor het topsegment erbij, zijn wij zeer tevreden over dit resultaat”, zegt Sannah Angenent, die samen met Marjolein Ras verantwoordelijk is voor de verkoop van zeer getalenteerde dressuur- en springveulens en embryo’s.

29.000 euro voor embryo Chacco Blue

Het hoogste bod van 29.000 euro was voor het embryo van Chacco Blue uit de zus van fenomeen Catch Me If You Can. Voor Chac-Music van de Keienlegger Z (Chacco Blue) uit de volle zus van Funky Music werd 28.000 euro neergeteld. Het duurste merrieveulen Amelia du Mas Garnier (Amadeo van t Vossenhof) uit de moeder van Grand Prix winnaar Vangog du Mas Garnier gaat naar Engeland voor 17.000 euro. 

Na diverse biedduels tussen Qatar, Hongarije en Engeland was het Engeland die bij vijf loten aan het langste eind trok daarnaast waren er kopers uit Californië USA, Mexico, Nederland en Hongarije die hun slag sloegen.

Red Knight DSV (Vivino) veilingtopper dressuurveulens
Het hoogste bod van 22.000 euro was voor het ICSI vrije rietje van Donnerhall, een wereldprimeur, in trek bij Duitse kopers. Voor Red Knight DSV ontstond een biedduel tussen Zweden en Nederland, met op het laatst nog een bod uit Noord-Amerika, bleef dit veulen uiteindelijk toch voor 20.000 euro in Nederlandse handen. Veel veulens en het embryo van Sir Donnerhall uit de volle zus van Rubin Royal werden verkocht naar Nederland, Duitsland en Engeland. Met een veilinggemiddelde van 15.000 euro voor de springveulens en 13.000 euro voor de dressuurveulens was de eerste editie van 2021 zeer geslaagd.

Komende veilingen

De eerstvolgende veiling is op 10 augustus (springveulens en embryo’s) en 11 augustus (dressuurveulens en embryo’s). In oktober volgt nog een veiling voor veulens geboren in mei, juni en juli en in december een veiling van embryo’s. Fokkers kunnen hun embryo’s en veulens voor de online veilingen in oktober en december 2021 aanmelden via de website of door persoonlijk contact op te nemen met Sannah Angenent of Marjolein Ras.