Logo
navigation-menu
GP Sworldwide
15 september 2020

Grand Prix Sales is een merk geworden”

Na drie veilingen stellen de organisatoren van Grand Prix met genoegen vast dat hun activiteiten staan als een huis. We zijn in één klap een merk geworden”, zegt Sannah Angenent, die samen met Marjolein Ras verantwoordelijk is voor de verkoop van de zeer getalenteerde dressuur- en springveulens.

We mogen terugkijken op zeer geslaagde veilingen”. Er zijn veel internationale kopers uit een groeiend aantal landen en is er sprake van een mooie diversiteit aan klanten. We hebben behalve aan Nederlandse kopers springveulens verkocht aan bieders uit onder meer Denemarken, Duitsland, Engeland, Ierland, Italië, Peru, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Canada en Zweden. Bij de dressuur gaat het vooral om Nederlandse en buitenlandse sportstallen en hengstenstations, zoals bijvoorbeeld Van Uytert in eigen land en Glock in Oostenrijk.”

Powervrouwen
Zeer verheugend is dat ook enkele powervrouwen’ veulens aanschaften. Springveulens werden verkocht aan de eigenaresse van een internationaal agentschap in Scandinavië dat producties verzorgt voor vrouwenbladen als Vogue en Elle, aan de algemeen directeur van een Canadese radio- en televisiezender en een dressuurveulen aan onze eigen’ Britt Dekker.

Meer dan tachtig procent van de veulens, die tijdens de drie sessies werden aangeboden, veranderden van eigenaar voor een gemiddelde prijs van ruim 13.000 euro. We vinden het ook erg belangrijk om veulens te selecteren die in een professionele omgeving opgroeien en zijn heel blij met wat de fokkers ons hebben aangeboden. Die kwaliteit van de veulens heeft er ook zeker voor gezorgd dat we dit internationale koperspubliek hebben kunnen bereiken.”

Op 14 december volgt nog de Happy Holidays’ veiling. Exclusieve embryo’s uit werelds beste moederlijnen en hengsten worden geveild.

En hopelijk kunnen we dan volgend jaar tijdens het CSI Twente in Geesteren zonder corona echt live tijdens een groot evenement een veiling houden”. Dat wordt een heel belangrijke pijler voor ons.”

Wij kijken uit naar de volgende veiling en danken de fokkers, bieders en kopers voor de mooie resultaten van de afgelopen veilingen!