Logo
navigation-menu
25 Governor 8 LR
5 juli 2020

Eerste editie Grand Prix Sales trekt wereldwijde belangstelling

Grand Prix Sales schot in de roos

Tal van gerenommeerde sport- en handelssstallen en internationale topruiters boden wereldwijd mee op de dertien spring- en vijftien dressuurveulens, die organisatoren Sannah Angenent en Marjolein Ras hadden geselecteerd. De veulens werden vlot verkocht naar de USA, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje.

Sannah Angenent: Het is gelukt om het platform te bieden dat we nastreefden. We wilden een nieuw veilingconcept met kleinere exclusieve collecties. De aansluiting met het CSI Twente was fantastisch. Een prestigieus concours op vijf sterrenniveau. Door de coronacrisis moesten we schakelen naar een online veiling. Maar als je dan deze resultaten ziet, kun je alleen maar tevreden zijn en dankbaar zijn voor het vertrouwen van de fokkers en de kopers. Het mooiste is nog dat vrijwel alle veulens naar topadressen gaan, zelfs naar een van de beste Grand Prix-ruiters in de wereld.”

Powerman Texel het topstuk
De dressuur- en springveulens brachten gemiddeld 12.500 euro op. Het absolute topstuk van de tweedaagse veiling werd zaterdag het vooraf al sterk favoriete donkerbruine hengstveulen Powerman Texel (v. Governor x Bleu Hors Don Schufro). De dressuurbelofte verhuist voor een bedrag van liefst 37.000 euro naar de bekende dressuurfamilie Nekeman.

Lens Nekeman na afloop: Gisteren heb ik samen met mijn vrouw Berna en onze dochters Denise en Jeanine naar de filmpjes van de aangeboden veulens gekeken. We waren allemaal direct onder de indruk van Powerman Texel. Hij heeft veel schoudervrijheid en een super achterbeen. We hebben goede ervaringen met het aanschaffen van topveulens op veilingen. We hopen dat we met deze net zoveel succes zullen hebben.” Powerman Texel werd gefokt door de bekende fokker Wim van der Linde uit Texel.

De nummer twee bij de dressuurveulens Pablo Picasso (v. Glock’s Taminiau x Florencio) werd voor 23.000 euro aangekocht en blijft in Nederland. Het hengstveulen Pearl Jam LH (v. Le Formidable x Fürst Romancier) bracht 19.000 euro op en vertrekt naar de USA.

Springveulens
Toppers van de veiling voor springveulens waren Panorama Z (v. Padinus x Murano, volle broer van Admara 2) en Deze Piet Z (Dominator Z, broer van Amber Fijen’s Briljant, 1.60 meter) brachten respectievelijk 23.500 en 19.500 euro op.
Phoenix Cerise-Linn (Cornet Obolensky, nicht van Ian Millar’s Redefin) leverde het hoogste bedrag op bij de merrieveulens en werd voor 12.000 euro verkocht aan een internationale ruiter uit Italië.


Volgende editie
De organisatie heeft op 10 juli alweer de volgende foto- en videodag voor de 2e editie van Grand Prix Sales Online die gehouden wordt op 3 augustus (springveulens) en 4 augustus (dressuurveulens).